F1-sarjan tulevista voimanlähteistä ollaan pääsemässä sopuun, uutisoi saksalaismedia Auto Motor und Sport. Pitkään kiistelyn kohteena ollut päätös uusista voimanlähteistä ollaan nyt näkemässä tarpeettomana, ja tarkoituksena on jatkaa nykyisillä V6-turbomoottoreilla.

Kansainvälinen autoliitto FIA sekä sen puheenjohtaja Jean Todt ovat halunneet nykyisiä moottoreita huomattavasti halvemmat ja katsojaystävällisemmät moottorit. Suuri yleisö on ollut erityisesti äänekkäämpien moottoreiden perään.

Moottorinvalmistajat ovat puolestaan nykyisten hybridivoimanlähteiden kannalla, sillä niistä on hyötyä merkkien siviiliautopuolelle. Nyt neljä valmistajaa, Mercedes, Ferrari, Renault ja Honda, ovat tehneet AMuSin mukaan tarjouksen, jossa ne tarjoutuvat myymään voimanlähteet 12 miljoonan euron hintaan asiakastalleille. Vastineeksi merkit haluavat ylläpitää nykyiset moottorispeksit.

Moottorinvalmistajien tarjous toisi voimanlähteiden hintaa reilusti alaspäin, joten se täyttäisi FIA:n vaatimuksen. Moottorinvalmistajat olisivat myös sitoutuneita lisäämään moottoreistaan lähtevää melua.

Todt haluaisi lisäksi standardisoida moottorinosia kulujen hillitsemiseksi.

Tarjous etenee lajin strategisen työryhmän kokoukseen, joka pidetään ensi viikon maanantaina.