© Kuva: Getty Images

Kauden 2016 debyyttitalli asettanut heti tavoitteet korkealle – ”Toro Rosso lienee edellämme”

F1-sarjassa nähdään kaudella 2016 uusi talli, kun yhdysvaltalaislähtöinen Haas-talli nähdään varikkopilttuussa.

Tallilla ei ole aikomustakaan jäädä sarjan heittopussiksi. Hyvä merkki on se, että tallin auto on jo läpäissyt FIA:n törmäystestin, mutta ihan valmista ei vielä ole – eikä tosin pidäkään olla.

– Kuten voitte ymmärtää, auto ei ole vielä valmis. Se laitetaan kokonaan kasaan muutama päivä ennen avaustestiä – kuten luulen monien muidenkin tallien tekevän, tallin päällikkö Günther Steiner kommentoi Formula 1 -sarjan verkkosivujen haastattelussa.

Viime vuoden lopulla omistaja Gene Haas kertoi, että Haasin tulevan kauden auto olisi jopa parempi kuin Ferrarin 2016 ajokki. Steiner hieman tarkensi kommentin sisältöä.

– Mitä Gene tarkoitti, niin meidän automme kori on eritavalla rakennettu kuin Ferrarin ja meillä on ollut enemmän aikaa keskittyä siihen. Voimme vain arvailla, mitkä ovat voimasuhteet. Niistä saamme viitteitä testeissä, mutta lopullisesti vasta avauskisa näyttää tilanteen.

–  Toivomme olevamme alemmassa keskikastissa, mutta tilannetta on tosiaan vaikea arvioida ennen testejä. Uskon Toro Rosson olevan meidän edellä, vaikka he käyttävät viime vuoden moottoria, Steiner heitti arvion heidän tasostaan.

Toro Rosso oli valmistajien MM-sarjassa viime kaudella seitsemäs jättäen kolme tallia taakseen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!