© Kuva: Getty Images

Ferrari-pomo jyrähti sateliittitalliväitteille – vakuuttaa luottoaan Kimi Räikköseen

Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne vakuutaa hänen tallinsa ja uuden F1-yrittäjän Haas F1 Teamin yhteistyön olevan vain teknistä, eikä amerikkalaistalli toimi sateliittitallina F1-mammutille.

Haas on valmistellut F1-esiinmarssiaan suurella hartaudella. Se on käyttänyt hyväkseen Ferrarin työntekijöitä, kalustoa ja tekniikkaa varmistaakseen kilpailukykynsä alusta saakka. Monet ovat epäilleet tässä paitsi sääntöjen rajamailla liikkumista, myös selkeä asetelmaa Ferrarin ”B-tallina” toimimisesta.

– Haas oli osa monimutkaista sopimusta, jonka avulla halusimme auttaa uutta F1-tallia pääsemään mukaan sarjaan. Olen iloinen, että pystyimme olemaan avuksi. Olemme ehkä kumppaneita, mutta emme kiinni toisissamme. He tekevät mitä tahansa kisatakseen, joten älkää lukeko tällaista enää, Marchionne jyrähtää Autosportille.

Ferrarin reservikuljettaja Esteban Gutierrez on Haasin toinen kilpakuljettaja, mutta Marchionne ei halua keskustella meksikolaisen tai toisen kuljettajan Romain Grosjeanin mahdollisista Ferrari-kytköksistä tulevaisuudessa.

– En tunne Romainia ihmisenä. Olisi aivan liian ennenaikaista ja epäsopivaa puhua kuljettajien vaihtamisesta toisesta tiimistä toiseen, Marchionne tyrmää.

Lopuksi Marchionne vakuuttaa luottoaan nykykuljettajiin

– Olemme oikein tyytyväisiä Sebastian Vetteliin ja Kimi Räikköseen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!