Sauberilla kisaava Marcus Ericsson myöntää yliyrittäneensä viime kauden alkupuoliskolla liikaa, mikä vaikutti ruotsalaiskuskin ajosuorituksiin.

Sauber aloitti kauden vahvasti, mutta suurimmat otsikot keräsi tallikaveri ja tulokaskuski Felipe Nasr. Ericsson rupesi pärjäämään tallikaveriaan vastan paremmin ja paremmin kauden edetessä, mutta hän jäi lopulta selvästi tallikaverinsa taakse pistetaulukossa.

toisen kautensa päättänyt ruotsalainen myöntää ongelmia olleen korvien välissä.

– Minulla oli vaikea ensimmäinen vuosi Caterhamilla. Vaikka en haluakaan myöntää sitä, niin takajoukoissa räpeltäminen veti motivaation matalaksi. Siitä syntyi lumipalloefekti, Ericsson totesi Autosportille.

– Saadessani tilaisuuteni Sauberilla halusin näyttää kaikille, mutta alussa joka kerta ajaessani tein virheitä, jotka vain pahensivat tilannettani. Yliyritin ja stressasin jatkuvasti.

Ericsson kertoo saaneensa itseään niskasta kiinni Kanadan osakilpailun aikoihin. Kausi oli tuolloin puolivälissään.

– Istuin alas henkilökunnan kanssa ja yritimme etsiä ratkaisua tilanteeseen. Päädyimme lopputulokseen, etten ollut suhtautunut asioihin henkisellä puolella oikein.

– Halusin näyttää kaikille, mutta sitten päätimme, että minun täytyy ajatella vain itseäni. Oloni muuttui välittömästi, Ericsson kertoi.