Entinen F1-suunnittelija Gary Anderson kertoo tuoreessa Autosport-lehden analyysissään, että huolimatta sinänsä erittäin lupaavasta kaudestaan Ferrari ei onnistunut 2015 saamaan kiinni Mercedestä kehityksessä.

Mies on vertaillut tallien kisaviikonloppujen nopeimpia kierrosaikoja koko viikonlopun nopeimpiin kauden muutamissa ensimmäisissä ja viimeisissä kisoissa. Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin edustaman Ferrarin muutos oli vajaan promillen aikatappio kauden alusta kauden loppuun.

– Numerot osoittavat, että Ferrari ei missään vaiheessa poikennut kauas kauden keskimääräisestä vajeestaan ja itse asiassa päätti kauden hiukan kauempana Mercedeksestä kuin aloitti, Anderson kertoo.

Insinööri myöntää, että osaltaan tähän saattoi vaikuttaa Abu Dhabin kommellus, jossa Vettel jäi Q1:een. Tämä tuskin on kuitenkaan olennaisin syy.

– Katsottaessa itse autoa siinä vaikuttaa olevan puutteita sen ymmärtämisessä, miten ilmavirta liikkuu nokan ympäri, Anderson sanoo.

– Ferrarin pitkä nokka ei seuraa trendiä ja jonkin täytyy johtaa tallia siihen suuntaan. En olisi yllättynyt, mikäli taustalla siinä olisi vetosauvajousitus ja miten se vaikuttaa alustan etuosan alta tulevaan ilmavirtaan.