Williams-tallin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley on vihjannut tallin ensi kauden auton eroavan huomattavasti tämänvuotisesta.

Williams sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi, mutta se ei pystynyt vastaamaan juuri missään vaiheessa Mercedes- ja Ferrari-talleille. Tallin autoilla vieraltiin palkintopallilla vain kolme kertaa. Valtteri Bottas oli MM-sarjan viides ja Felipe Massa kuudes.

Smedley myöntää uuden auton suhteen otetun rohkeitakin askeleita.

– Tuulitunnelitestaamamme ensi kauden auto on hyvin paljon erilainen kuin tänä vuonna käyttämämme. Emme siis voineet testata juurikaan osia tämän vuoden autossa, Smedley myöntää motorsport.comille.

Williams on panostanut kovasti kehitystyöhön, jotta auto toimisi tasaisemmin erilaisilla radoilla. Tänä vuonna talli oli hätää kärsimässä hitailla moottoriradoilla, kuten Monacossa ja Unkarissa.

Britti-insinöörin mukaan tuulitunnelitestaaminen on nyt avainasemassa ensi kauden menestyksen kannalta. Kehitystä täytyy tapahtua kilpailijoihin nähden.

– Me kehitymme kyllä, mutta meidän täytyy olla parempia kuin Ferrari ja Red Bull. Tällä hetkellä kaikki testaamamme näyttää hyvältä. Pysymme tavoitteissamme ja pystymme kehittämään autoa koko ajan. Olemme tyytyväisiä nykytilanteeseemme.