Manorilla tällä kaudella kisadebyyttinsä tehnyt Alexander Rossi myöntää olleensa lähellä luovuttaa F1-unelmansa suhteen viime kauden jälkeen.

Rossi toimi viime kaudella testi- ja varakuljettajana Caterhamilla ja Marussialla, mutta molempien tallien jouduttua taloudellisiin vaikeuksiin käynnisti Rossi neuvottelut kisakuljettajanpestistä Amerikan kilparadoille.

Rossi oli hyvin lähellä solmia sopimuksen IndyCar-tallin kanssa tästä vuodesta. Lopulta hyvät otteet GP2-luokassa palkittiin viidellä osakilpailulla Marussiasta Manoriksi muuttuneesta tallista.

– Viime kausi oli hyvin, hyvin haastava. Vuoden loppupuolella minulla ei ollut mitään kontakteja F1-maailmaan, enkä ollut saamassa myöskään GP2-luokasta varteenotettavia tarjouksia. Olin allekirjoitusta vaille valmis siirtymään IndyCar-sarjaan, mutta sitten Racing Engineering tarjosi minulle paikkaa GP2-sarjassa, Rossi toteaa Autosportille.

– Olimme ehkä vain viikon päässä sopimuksen allekirjoittamisesta IndyCar-sarjaan. GP2-pestin myötä päätimme kuitenkin yrittää uudelleen Euroopassa.

Amerikkalainen Rossi ei saanut himoitsemaansa ajopaikkaa ensi kaudella mukaan tulevasta Haas-tallista, mutta hän uskoo silti F1-jatkonsa olevan hyvällä mallilla.

– Mielestäni mahdollisuuteni on parempi kuin kertaakaan aiemmin. En keskity mihinkään muihin vaihtoehtoihin, Rossi kertoo.