Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toivottaisi innolla tervetulleeksi suunnitellun sääntömuutoksen, jossa tallit ajattaisivat nuoria kuljettajalupauksiaan kolmansilla autoila.

F1-sarjan osallistujalista uhkaa kutistua ensi kaudella hälyttävän pieneksi. Uuden Haas-tallin vastapainoksi Red Bull ja Toro Rosso saattavat lähteä F1-sarjasta, mikäli energiajuomayhtiön autot eivät saa taakseen mieleistään voimanlähdettä. Tämä tiputtaisi kisaavien autojen määrän kahdeksaantoista.

Ratkaisuna on väläytelty jälleen kerran kolmansien autojen lanseeraamista tallien käyttöön. Ylimääräiseen autoon kukin talli istuttaisi nuoren kuljettajalupauksen.

Wolffista idea on hyvä.

– Jos talleja tippuu pois, on kolmansilla autoilla lähtöluettelon täydentäminen mielestäni erittäin jännittävä idea. Mieluiten näkisin kuitenkin sekä Red Bull -autot että kolmannet kuljettajat mukana ja kasvattaisin tätä kautta osallistujien määrän 27-28 autoon, Wolff summaa Autosportille.

Wolffinkin mielestä tällä hetkellä tärkeintä on pitää Red Bull mukana sarjassa. Hän kokee kuitenkin oman merkkinsä edun olevan sen verran tärkeämpää, ettei se ole valmis antamaan voimanlähteitään takavuosien mestaruustallille.

– Emme voi sulkea silmiämme siltä tosiasialta, että tarvitsemme runsaasti eri toimijoita lajiimme. Red Bull on tärkeä osanen F1-maailmaa. Mutta jossain vaiheessa täytyy myös ajatella itsekkäästi ja omaa etua. Meidän päätehtävämme onkin varmistaa oma kilpailukykymme, Wolff toteaa.