Kausilla 2007-2013 111 F1-kisaa ajanut Heikki Kovalainen luottaa edelleen maanmieheensä Kimi Räikköseen.

Perjantaina MTV:n Posse-ohjelmassa esiintynyt Kovalainen ehti antamaan myös kommenteja F1-sarjasta MTV Sportille. Suomalaisia kiinnostaa luonnollisesti Ferrari-kuski Kimi Räikkönen sekä hänen pärjäämisensä sarjassa.

Räikkönen on ajanut tällä kaudella hyvin, mutta uusi tallikaveri Sebastian Vettel on silti onnistunut puristamaan maksimaalisen suorituksen irti lähes kaikista kauden kisoista. Räikköstä tuntuu sen sijaan vaivaavan jatkuvasti pienet ongelmat.

Myös Kovalainen on pannut merkille tämän.

– Kaikki tietysti odottavat Kimiltä parempia tuloksia, myös minä. Kimi myös pystyy parempaan. Tämä ei ole sitä priima-Kimiä, jota on olemassa, Kovalainen kertoo MTV Sportille.

Kovalainen muistuttaa F1-autojen olevan erittäin herkkiä. Hän uskookin, ettei Räikkönen ole vielä löytänyt samanlaista luottoa tämän vuoden Ferrariin kuin Vettel.

– Jos auto ei ole aivan kohdillaan ja mieleinen, niin se näkyy heti kellossa ja tuloksissa.

Kovalainen uskoo tilanteen kuitenkin parantuvan koko ajan. Ja kun auto on Räikköselle mieleen, uskoo Kovalainen Räikkösen pystyvän ajamaan tasan yhtä hyvin kuin Vettel.

– Uskon, että siinä autossa on vielä jotain, ettei se istu Kimille yhtä hyvin kuin Vettelille. Kimi tarvitsee auton sellaiseksi, että se on kohdillaan. Silloin tulee tuloksia.