Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner odottaa monien muiden tapaan kärsimättömänä hänen työnantajansa päätöstä ensi kauden suhteen.

Red Bull on edelleen ilman moottoria ensi kaudeksi. Yhtiön pääjohtaja Dietrich Mateschitz on useaan otteeseen uhannut vetävänsä merkkinsa lajista, mikäli sopivaa yhteistyökumppania ei löydy. Neuvotteluista huolimatta takavuosien mestaritalli ei ole sellaista vielä saanut haalittua.

Hornerin mukaansa epätietoisuus tulevaisuudesta rassaa jo henkilökuntaakin.

– Elämme jo lokakuuta. Insinöörimme tehtaallamme pyörittelevät peukaloitaan toimettomina. He haluavat tietää, mitä tehdä ensi kauden auton suhteen, Horner toteaa motorsport.comille.

– Milloin itse haluan tiedon tästä? Kaksi viikkoa sitten! Adrian Neweykin kertoi minulle pari viikkoa takaperin tietävänsä, millainen tuleva automme tulee olemaan etu- ja takapäästä, mutta hän haluaa tietää mitä sen keskelle tulee, Horner tuskailee.

Hornerista talli voi kokemuksellaan ja fasiliteeteillaan vielä pelastaa ensi kauden, kunhan sopimus vain syntyisi.

– Muut tallit ovat etulyöntiasemassa meihin nähden, mutta meillä on resursseja korjata tilanne. Loppupeleissä herra Mateschitz tekee kuitenkin yksin päätöksen meidän kaikkien tulevaisuudesta, Horner toteaa.