Williamsin kehitystyöstä vastaava insinööri Rob Smedley vaatii talliaan selvittämään perinpohjin, mistä tallin ajoittainen heikko vauhti juontaa juurensa.

Williams on kärsinyt tällä kaudella tulostason ailahtelusta. Pohjakosketukset koettiin Monacossa ja Unkarissa, jossa yleensä kärkitaistoon kykenevä talli ei päässyt lähellekään kärkeä, ja lopputuloksina molemmista kilpailuista talli kasasi pyöreät nolla MM-pistettä.

Myös sateella Williams on ollut vaikeuksissa. Silvertonessa potentiaalinen voittotaistelu vaihtui lopulta sijoihin neljä ja viisi kaukana kärjen takana.

Smedley ei näitä ongelmia sulata.

– Meillä on ongelma, ja meidän täytyy myöntää se. Totesimme tämän jo Monacossa, jonka jälkeen paneuduimme tutkimaan asiaa kunnolla. Mutta sen sijaan että olisimme todenneet sen olleen vain yksittäinen virhe, minun filosofiaani vastaan soti ajatus, ettei asiaan löydetä selitystä ja korjausta, Smedley jylisee ESPN:n mukaan.

– Jatkuvana päänvaivanamme on ymmärtää, miksei automme kehitä tarpeeksi pitoa kilpailijoihinsa nähden hitaissa ja keskinopeissa mutkissa. Kun löydämme syyn tälle, pyrimme viemään asian suunnittelupöydälle ja korjaamaan sen.

Smedleyn mukaan kehitystyötä tehdään kahtakin autoa silmälläpitäen.

– Löytäessämme ja parantaessamme heikkoja kohtiamme emme keskity vain ensi kauden autoon, vaan tarkoituksenamme on korjata vika myös tämänvuotisessa kalustossa, Smedley toteaa.