Formula ykköset eivät ole enää täysin miesten maailma, uskoo Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams.

Williamsin mietteillä on vakuutta, sillä hänen lisäkseen myös Sauberilla tallia johtaa nainen, Monisha Kaltenborn. Lisäksi Williamsin varakuljettajana toimii Susie Wolff. Myös Lotuksen Carmen Jorda tuo oman lisänsä naisten esillenousuun.

Williamsin mukaan F1-maailma on muuttunut tämän asian suhteen huomattavasti viimeisten 5-10 vuoden aikana.

– Moni nainen on nykyään tekemisissä moottoriurheilun kanssa. Meilläkin on Williamsilla naismekaanikkoja ja -insinöörejä. Itse asiassa he muodostavat kahdeksan prosenttia koko määrästämme, Williams toteaa grandprix247-sivuston lainaamana Del Tagesspiegelille.

– Määrä ei ehkä kuulosta suurelta, mutta neljä vuotta sitten prosenttiluku oli nolla. Paljon on vielä tehtävää, mutta asiat ovat menemässä parempaan suuntaan.

Aiemmin tänä vuonna naisten asemasta moottoriurheilussa kohistiin, kun perinteiset grid girlit päätettiin kieltää WEC-sarjassa. Myös Silverstonessa kuljettajille varikkoruutuja näyttivät miehet. Williamsin mielestä tällainen muutos ei kuitenkaan ole itsessään pakollista.

– Se on vanha perinne. Ketään naista ei ole tietääkseni pakotettu mukaan, eihän?

Williams muistuttaa myös 38 prosenttia F1-yleisöstä olevan naisia. Silti naisille suunnattuja tuotteita ei sponsoripuolelta tahdo löytyä. Sen sijaan naiskuljettajat, kuten Wolff, tekevät loistavaa työtä naisten aseman parantamiseksi.

– Hän (Wolff) on auttanut meitä kehittämään autoamme paremmaksi. Jos hän ei pärjäisi hyvin, niin miksi pitäisimme hänet? Olemme maailmanmestaruus-tason kilpatalli suurin tavottein, emmekä haluaisi riskeerata niitä osaamattoman kuljettajan takia. Minulle Susie on oleellinen osa tiimiä, ja hän tekee työnsä erinomaisesti. Ei hän muuten olisi täällä, Williams vakuuttaa.