Belgian GP:stä eteenpäin voimaan astuva uusi starttisääntö on aiheuttanut paljon puhetta jo ennakkoon. Yhtä paljon kuin päätöstä on kiitelty sen jalosta ajatuksesta antaa starteissa enemmän vastuuta kuljettajille, ovat lukuisat eri henkilöt epäilleet kesken kauden tekniikan sörkkimisen sekoittavan pakkaa pahimmillaan jopa katastrofaalisesti.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton uskoo starttien olevan jatkossa aiempaa ennalta-arvaamattomampia. Hamilton on yksi niistä, jotka uskovat starttiproseduurissa olevan vielä korjattavaa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on suojattinsa kanssa samoilla linjoilla. Hänestäkin edessä on vielä paljon hienosäädeltävää, varsinkin jos starteissa alkaa ilmetä ongelmia.

– Haluamme luoda starteista jännittävämpiä ja ennalta-arvaamattomampia sekä poistaa niistä kauko-ohjatun viihteen leiman. Sen saavuttamiseksi yritämme suitsia teknologiaa viihdyttävyyden nimissä. Mutta tuleeko se aiheuttamaan enemmän haluttua variaatiota startteihin, vai pelkästään draamaa? Wolff sanaili Autosportille.

– Kukaan meistä ei halua täysin sekaisin olevia startteja, joista kukaan ei voi sanoa etukäteen mitään. Se tuhoaisi aika-ajojen merkityksen, Wolff muistuttaa.