Peräti 17-vuotiaana formula ykkösissä debytoinut Max Verstappen kokee olleensa nuoresta iästään huolimatta tarpeeksi kypsä F1-maailmaan alusta saakka. Hänestä olisi ollut turhaa viettää yhtään ylimääräistä kautta pienemmissä formulaluokissa.

Hollantilaisnuorukaisen eteneminen moottoriurheilun askelmilla on ollut huimaa. Matka kartingista F1:iin kävi nopeasti.

– Olen aina edennyt urallani nopeasti luokasta toiseen. Vauhdin puolesta minun ei tarvitse ajaa GP2-luokassa tai muussa vastaavassa. Ainoa mitä menetän, on himppu kokemusta, Verstappen toteaa Autosportille.

– Esimerkiksi aika-ajo -olosuhteissa kokemus erilaisista olosuhteista on suurin heikkouteni kilpaveljiini nähden, koska en ole ajanut usealla radalla yhtä paljon kuin he.

Verstappen uskoo kehittyvänsä myös tulevina vuosina isoin harppauksin, vaikka F1-sarjasta ei enää ylöspäin voikaan kivuta.

– Olen nyt 17-vuotias, ja uskon vain kehittyväni paremmaksi ja paremmaksi. Minulla on täysi luotto tämän asian suhteen. Tällä hetkellä teen toki virheitä, mutta vain siksi koska olen tulokas ja haluan osoittaa taitoni. Mutta kun pääsen mukaan F1-maailmaan, niin virheiden määrä vähenee ja oloni muuttuu mukavammaksi.