Sauberin ruotsalaiskuski Marcus Ericsson tietää, että hänen täytyy pystyä parempaan vauhtiin loppukauden aikana erityisesti aika-ajoissa, mikäli hän mielii olla jäämättä tallikaverinsa Felipe Nasrin jalkoihin.

Viisi pistettä tällä kaudella kerännyt Ericsson on 6-3 tappiotilanteessa tallikaverilleen aika-ajovertailussa. Lauantain ajoilla on suuri merkitys kisastrategiasta päätettäessä, ja tämän tiedostaa myös ruotsalainen.

– On selvää, että minun täytyy päästä uudelle tasolle aika-ajo -vedoissani. Siinä olen saanut eniten selkääni tallikaveriini nähden, Ericsson toteaa Autosportille.

– Huonon aika-ajojen ongelma on siinä, että se vaikuttaa suoraan myös kilpailusuoritukseeni. Paremmin sijoittunut kuljettaja saa aina etulyöntiaseman strategiasta päätettäessä, ja tässä asiassa häviäminen tekee elämästä aina hankalampaa.

Ericsson löytää parannettavaa nimenomaan omasta työskentelystään, ei itse autosta.

– Auto on hyvässä balassissa ja mukava ajaa, mutta joskus täytyy löytää keinoja, jotta siitä saisi kaiken mahdollisen irti. Henkilökohtaisesti minun täytyy päästä äärirajoilleni aika-ajoissa, Ericsson pohtii.

Sauber on lipsunut tulosluettelossa koko ajan alaspäin, mutta Ericsson luottaa tulevien päivitysten helpottavan tallin tilannetta.

– Ei ole tietenkään kivaa olla kilpailukyvyttömämpi kuin olimme alkukaudesta, mutta meidän täytyy ottaa kaikki irti siitä mitä meillä on nyt ja toivoa, että kauden toinen puolisko on hyvä meille.