Unkarin rata on suonut sekä Fernando Alonsolle että Jenson Buttonille kaikkein parastaan. Molemmat maailmanmestarit ottivat uransa avausvoiton kyseisellä radalla. Alonso kurvasi voittoon Renault’lla 2003, Buttonin vuoro tuulettaa oli 2006.

Tällä kaudella voitto on McLaren-kuskeille utopiaa, mutta molemmat odottavat silti viikonloppua innolla.

– On hauska ajatella, että sekä minä että Jenson otimme avausvoittomme täällä. Tällä radalla on siitä syystä totta kai mukavia muistoja minulle. Pidän tästä paikasta, ja vaikka tätä haukutaankin usein hitaaksi, täytyy kierroksella hyökätä täysillä saadakseen kasaan kunnon kierroksen, Alonso toteaa F1-sarjan virallisilla verkkosivuilla.

– Erityisesti kuudes mutka on mahtava. Sitä lähestytään sokeasti pienen nyppylän ylitse, ja sitä on vaikea saada onnistumaan täydellisesti.

Myös Button muistelee omaa neitsytvoittoaan ilolla.

– Luonnollisesti radalla on paikka sydämessäni, koska voitin täällä, mutta olen pitänyt tästä radasta aina.

Molemmat odottavat tallin parantavan otteitaan viikonloppuna.

– Radan pitäisi tarjota mahdollisuudet näyttää kehityksemme, ja haluan ajatella, että jos kaikki menee hyvin, saamme vietettyä vähemmän ongelmallisen viikonlopun, Alonso miettii.

– Vaikka Silverstonen kisani oli pettymys, Fernandon pistesija oli ansaittu. Nähtyäni tiimin sekä Hondan kovan työnteon tehtailla, olen varma, että olemme vähitellen matkalla kohti päämääräämme, Button vannoo.