Useat F1-maailman sisäpiiriläiset rauhoittelevat faneja hekumoista liikaa ennakkoon tulevaa uudistettua starttisääntöä.

Belgian GP:stä lähtien kuljettajien osuutta starteissa pyritään lisäämään vähentämällä automatiikkaa ja tiimiradioiden osuutta lähtöprosessissa. Vaikka kaiken palaaminen takaisin kuljettajan käsiin lisää totta kai inhimillisen riskin mahdollisuutta, ei esimerkiksi Williamsin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley usko asialla olevan lainkaan merkitystä F1-ammattilaisille.

– En usko sen muuttavan loppupeleissä mitään. Toki kokoneisuutena yleinen taso saattaa laskea lähdöissä hieman, koska kukaan ei saa enää käsiinsä täydellistä lähtöasetusta. Mutta yleisesti sillä ei ole merkitystä, Smedley pohtii motorsport.comille

Myös kuljettajien puolelta kaikuu samanlaisia mietteitä. Lotuksen Romain Grosjean uskoo, että kuljettajat tulevat toimimaan samoin kuin ennen sääntömuutosta.

– F1-kuskit noudattavat startissa tiettyjä kaavoja, ja ehkä ainoa asia mitä tapahtuu, on että poistamme viimeisimmät kytkin- ja moottorinvääntöasetuksemme. Muokkaamme molempien toimintasäteitä hieman laajemmiksi.

Grosjean uskoo F1-auton kytkimen säilyvän edelleen teknologisesti edistyksellisenä.

– Jos siitä tehtäisiin peruskytkin, se hajoittaisi auton. Jos ottaisin samanlaisia startteja kuin GP2-aikanani, jäisivät kytkimeni ja moottorini varmaankin lähtöruudukkoon, Grosjean toteaa.