McLarenin Fernando Alonso on edelleen ilman MM-pisteitä, kun formula ykköset pysähtyvät tulevana viikonloppuna kauden seitsemänteen osakilpailuunsa Kanadaan.

Viime kilpailussa McLaren esitti vihdoinkin hyvää vauhtia, ja Jenson Button onnistuikin avaamaan tallin pistetilin. Alonson kohtaloksi koitui kuitenkin keskeytys lähes varmalta pistesijalta.

Alonso penääkin talliltaan jatkossa panostusta nimenomaan tälle puolelle.

– Minun puolellani varikkopilttuuta on äärimmäisen turhauttavaa kokea teknisiä ongelmia, mutta työskentelemme kovasti ymmärtääksemme mistä nämä ongelmat johtuvat, Alonso toteaa ESPN:lle.

– Luotettavuus on aina tärkein tekijä, joten ennen suorituskyvyn kuntoonlaittoa meidän täytyisi keskittyä varmistamaan, että saamme viikonlopusta irti kaiken mahdollisen alkaen jo harjoitusten autonsäädöstä.

Kanada ja edellinen kisa Monaco eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Alonso näkee silti hyvän tuloksen tekemisen olevan mahdollista.

– Rata on hankala, ja se juuri tekee siitä spesiaalin. Se myös mahdollistaa hyvän kilvanajon. Mutta kuten Monacossakin, radalla on paljon teknisiä mutkia, joka tarkoittaa, että auton täytyy olla balanssin jadownforcen osalta kunnossa, erityisesti jarrutuksissa.

Alonso pitää kaikesta vastoinkäymisistään huolimatta tallinsa nykysuunnasta.

– Viime kisojen teknisistä ongelmista huolimatta autoni on tuntunut hyvältä. Nyt meidän täytyy vain pitää huoli, että saamme täysin ongelmavapaan viikonlopun ja sitä kautta parhaan mahdollisen tuloksen.