Hondan moottoriurheiluosaston johtaja Yasuhisa Arai ei aristele ilmoittaessaan työnantajansa sekä McLaren-tallin tulevaisuuden tavoitteista.

Japanilainen lupaa brittitallin nousevan peräti palkintokorokkeelle ennen heinäkuussa ajettavaa Britannian GP:tä. Hän myös lupaa tallin pystyvän nousemaan sarjaa hallitsevan Mercedeksen haastajaksi ja jopa ohitse lähitulevaisuudessa.

Kaudenalku ei anna kovin suuria odotuksia tavoitteille.

– Australia ei ollut meille hyvä tulos, mutta kisa kisalta olemme parantaneet ja Hondan johtoporras on oikein tyytyväinen, Arai toteaa Autosportille.

– Edistys Jerezin talvitesteistä Espanjan GP:en on ollut huima. Edistystä on tapahtunut jopa niin paljon, että meillä on periaatteessa kokonaan uusi voimayksikkö.

Arai odotti Espanjan GP:ltä enemmän, mutta lopulta talli joutui tyytymään jälleen yhteen nollapistekisaan. Hän uskoo parempaa olevan kuitenkin jo tulossa.

– Ehkä Monacossa tai Kanadassa meillä on jo paljon paremmat mahdollisuudet saavuttaa pisteitä, ja päästä sen jälkeen jopa palkinnoille.

Arai uskoo tallinsa kykenevän haastamaan Ferrarin ja Williamsin, jotka ovat tällä hetkellä lähimpänä Mercedestä.

– Loppuvuodesta uskon meidän olevan Mercedeksen tasolla. Se on tavoitteemme. Uskon, ja sanon vahvasti, että voimme saavuttaa saman minkä hekin. Näette ensi vuonna, ehkä me olemme sitten samassa asemassa.