Kimi Räikkösen omintakeinen PR-persoona on tuttu kaikille lajia seuraaville, mutta nyt hänen ainutlaatuisuudestaan on kerrottu eteenpäin myös lajia pintapuolisemminkin seuraaville. Wired –lehti, joka ei ole profiloitunut minään autourheilun sanansaattajana, julkaisi artikkelin, jossa se paljastaa mielenkiintoisia puolia Räikkösen autonkäsittelytaidosta.

Wiredin toimittaja kirjoittaa Ferrarin järjestämästä tapahtumasta, jossa median edustajat pääsivät tutustumaan ja ajamaan Ferrarin urheiluautoilla. Luonnollisesti paikalle saapui myös, ehkä työnantajansa pakottamana, tallin suomalaistähti.

Toimittaja Sam Smith kirjoittaa Räikkösen vaikuttaneen aluksi pakollisten PR-muodollisuuksien aikana jopa vaivaantuneelta, kaikki Kimi-fanit ymmärtävät varmasti miksi. Ääni kellossa muuttui kuitenkin täysin, kun Räikkönen päästettiin antamaan kyytiä median edustajille.

Smith kertoo vuolaasti ylistyssanoja käyttäen olleensa täysin Räikkösen autonkäsittelytaitojen lumoissa.

– Olen istunut monien huippukuskien kyydissä. Joukossa on niin driftaajia, entisiä F1-tähtiä kuin Le Mans -voittajia. Kaikki heidät voi jakaa kahteen kategoriaan: Niihin, joiden suorituksista voi ajatella minunkin pystyvän samaan, jos minun annettaisiin vain harjoitella tarpeeksi. Ja sitten ovat he, joiden taidot ovat niin erityisiä, että ajattelet ettet pystyisi koskaan samaan. Ja Räikkönen kuului juuri tähän sarjaan.

Smith vei Räikkösen ylistämisen vielä aivan uudelle tasolle.

– Kimi oli kaikista paras. Vieläpä selvällä marginaalilla.

Smith raportoi Räikkösen suorastaan leikitelleen Ferrarin urheiluauton ratissa kuin se olisi ollut pelkkä halpa kauppakassi. Hän kertoi myös nähneensä Räikkösen hymyilleen auton kanssa temppuillessa.

Alkuperäinen juttu kaikkine ylistyssanoineen Wiredin verkkosivuilla.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.