Fernando Alonso saavutti viime kaudella Ferrarin ratissa koko kauden aikana vain kaksi palkintokorokesijaa, kauden ollessa kokonaisuudessaan täydellinen pannukakku koko tiimille.

Siirto McLarenille näyttäisi tapahtuneen kuitenkin erittäin huonoon aikaan, sillä Ferrari on noussut ryminällä takaisin huipulle, McLarenin kyntäessä syvällä häntäpäässä. Toimittajia kiinnostikin tietää, onko Alonsoa kaduttanut päätös hylätä italialaistiimi, jonka autolla Sebastian Vettel voitti Malesian osakilpailun.

– Arvasin teidän kysyvän tuon kysymyksen, kun Ferrari voittaa ja minä en edes pääse toiseen aika-ajo -osioon. Mutta vietin Ferrarilla viisi kautta, ja sijoituin MM-pisteissä kolmesti toiseksi. En halunnut enää neljättä kakkossijaa, Alonso toteaa Autosportille.

– Toki jos Ferrari juhlii mestaruutta kauden päätteeksi, saattaa mieleni olla toinen. Mutta jos he ovat toisia tai kolmansia, olen tyytyväinen päätökseeni.

Alonso saavutti Ferrarilla 11 osakilpailuvoittoa, mutta ne eivät miestä liiemmin lämmitä.

– Oli vuosia, jolloin aloitimme hyvin, mutta kaikella on merkitystä vasta marraskuussa (jolloin kausi loppuu), ja silloin emme koskaan olleet kärjessä. Minä haluan olla voittaja marraskuussa.

Alonso kertoo tallivaihdokseen vaikuttaneen myös miehen halu päästä tuulettamaan ajatuksia.

– Minulla oli viisi mahtavaa vuotta Ferrarilla, sain paljon loistavia muistoja ja tunteita Ferrarilta, mutta siinä oli jo tarpeeksi.

– En ollut enää iloinen mieleltäni ja sielultani. Halusin aloittaa uudessa tiimissä kokonaan uuden projektin.