Kansainvälinen autoliitto FIA ei aio esitellä uusia, tiukempia rajoituksia radiokeskusteluihin.

FIA loi kesken viime kauden säännön, jossa se rajoitti kuljettajien ja ratavarikon välistä yhteydenpitoa. Pian FIA kuitenkin tarkensi kiellon tarkoittavan vain kuljettajan avustamista ulkopuolisen toimesta, mutta jätti kertomatta mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa.

Täksi kaudeksi FIA:n oli suunnitelmissa kiristää rajoituksia entisestään, mutta nyt se ilmoitti kuitenkin pitävänsä kiellon samana kuin se viime kauden loppuessa oli.

– Kaikki mikä voidaan käsittää kuljettajan avustamisena ulkopuolelta, on kiellettyä, Charlie Whiting toteaa Autosportille.

Sääntömuutos aiheutti paljon porua jo viime kaudella. Erityisesti tallit olivat sitä vastaan, sillä se rajoitti myös monimutkaisen voimanyksikön kanssa operoimista.

– Syy miksi emme päätyneet tiukennukseen tuli formula ykkösten komissiolta. Sen mielestä sille ei ollut mitään tarvetta, Whiting sanoo.

– Se oli hyvin iso lisäys sääntökirjaan, joten mielestäni oli hyvä tarkentaa se koskemaan vain kuljettajan avustamista ratavarikolta. En näe mitään syytä, miksi sääntöä pitäisi lähteä muokkaamaan lähitulevaisuudessakaan.