Mercedeksellä uskotaan, että moottoreiden toimittaminen mahdollisimman monelle tiimille auttaa sitä pysymään kärjessä myös jatkossakin.

Tulevalla kaudella saksalaismerkki toimittaa voimanlähteet oman tallinsa lisäksi myös Williamsille, Force Indialle ja Lotukselle. Tämä tarkoittaa luonnollisesti lisätyötä tehtaalla.

Mercedeksen moottori-insinööri Andy Cowell näkee ratkaisusta olevan merkille kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa.

– Koska komponentit ovat samat, saamme irti paljon ratakilometrejä. Melbourneen saavuttaessa olemme saaneet paljon käyttökelpoista dataa, jota voimme käyttää hyväksi voimanlähdettä parannettaessa.

– Vaikka joskus data pelottaakin, se on erittäin tärkeää päätettäessä mihin suuntaan edetä kehitystyössä. Se on iso etu meille.

Cowell toteaa muiden tallien hyödyttävän myös emotallia huomaamalla mahdolliset tekniset ongelmat omissa moottoreissaan.

– Oppirahat luotettavuuden suhteen täytyy usein maksaa asiakastallien kautta. Niissä ongelmat esiintyvät yleensä ennen emotallia.

– Ongelmien ilmetessä satunnaisesti pystymme ratkomaan ne nopeasti ja varmistamaan, etteivät ne vaikuta kehenkään muuhun, Cowell sanoo.