Muiden muassa Jordan-tallissa F1-autoja suunnittellut Gary Anderson antaa erinomaiset arvosanat formula ykkösten ”suomalaistalleille” talven ensitesteistä.

Sekä Kimi Räikkösen edustama Ferrari että Valtteri Bottaksen Williams näyttävät ensiesiintymisiensä perusteella aiempaa vahvemmilta – erityisesti ensin mainittu, joka kärsi heikosta nokan pidosta viime vuonna.

– Ferrari näyttää olevan paljon paremmassa iskussa kuin viime vuonna. Sen kierrosajat olivat yleisesti vaikuttavia Jerezissä, Anderson analysoi Autosportin katsauksessaan.

– Molemmat kuljettajat [Räikkönen ja Sebastian Vettel] tarvitsevat auton, jossa on hyvin positiivinen ja johdonmukainen nokka ja molemmat kuljettajat vaikuttavat pitävän uuden Ferrarin käsittelyominaisuuksista. Tämä on aina merkittävä etu auton säätämisessä ja kehittämisessä, joten kaiken kaikkiaan testi oli erittäin rohkaiseva Ferrarille.

”Williams näyttää hiukan kehittyneen”

Williamsin auto puolestaan oli uuden Ferrarin tapaan jo viime vuonna balanssiltaan neutraali tai miellyttävän yliohjaava, insinööri sanoo. Tämä ei ole muuttunut, kun taas ongelmakohtia on poistunut.

– Williams näyttää hiukan kehittyneen. 2014 kauden auto oli erittäin hyvä mutkan sisääntulossa erittäin positiivisen nokan myötä, mutta minusta näytti aina siltä, että perä oli [epävakaan] rajoilla, hän sanoi.

– Tämän vuoden autossa on yhä se sama positiivinen nokka ja sen perä on aiempaa parempi.

Anderson jatkoi sanomalla, että viime vuonna tallin suurena vahvuutena oli suoranopeus ja heikkoutena aeropidon puute. Nopeuden talli Andersonin mukaan on säilyttänyt mittautettuaan tällä saralla Mercedeksen kanssa jaetun ykköstilan Jerezissä.

– Barcelonan testi tulee näyttämään paremmin, miten paljon kehitystä on tehty [aeropidossa], sillä Espanjan GP:n radalla kierrosajat ja downforce korreloivat.