Ferrari-konsernin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo on kritisoinut yhtiön johdon lausuntoja hänen tekemistään valinnoista viime vuosina.

Uusi pääjohtaja Sergio Marchionne syytti epäsuorasti tällä viikolla lehdistölle Montezemoloa strategisista virheistä, joista vuosia omilla standardeillaan heikosta tulostasosta kärsinyt talli nyt maksaa kallista hintaa. Marchionnen mukaan tallin uuden F1-auton rakentaminen on aloitettu muun muassa myöhässä.

Montezemolo ei halua lähteä sanasotaan seuraajansa kanssa, mutta kuvailee syytöksiä ”perusteettomiksi”.

– En aio heittää öljyä liekkeihin syvästä rakkaudestani Ferrariin ja kunnioituksesta ihmisiin, jotka työskentelevät siellä nyt tai ovat työskennelleet aiemmin voittaen radalla ja taloudessa, Montezemolo sanoi italialaiselle ANSA-uutistoimistolle.

– Viime viikkoina olen kuitenkin kuullut toistuvia, aiheettomia ja joskus perusteettomia syytöksiä. En halua langeta sellaisiin provokaatioihin.

– Muita talleja suurempi urheilullinen menestys, brändin vahvuus ja arvo maailmalla ja taloudelliset tulokset, jotka ovat olleet perustavanlaatuisen tärkeitä FIAT-konsernille ja se, että tämä vuosi on historian paras yhtiölle, puhuu puolestaan.

– Luotan siihen, että joulunaika tulee rauhoittamaan kiihtyneitä mielialoja ja tuo mukanaan parempaa harkintaa.