Aiemmin muun muassa Ferrarilla työskennellyt nykyinen toimittaja ja kolumnisti Peter Windsor on arvioinut, että Scuderian ja Fernando Alonson suhde sai todennäköisesti viimeisen naulan arkkuunsa jo kuukausia sitten.

Espanjalaisen lähtöä Ferrarilta ei ole vielä virallistettu, mutta Red Bull vahvisti Japanissa, että Sebastian Vettel jättää tallin kuluvan kauden jälkeen. Tallipomo Christian Horner lipsautti vähän ilmoituksen jälkeen, että saksalainen on suuntaamassa Maranelloon.

Windsor sanoo tuoreessa Racer’s Edge -podcastissaan, että Ferrarin epäonnistumisella houkutella lajin historian menestyksekkäin insinööri palvelukseensa oli suuria vaikutuksia organisaatioon.

– Yleisen käsityksen mukaan Alonso allekirjoitti option McLaren-Hondan kanssa toukoukuussa tänä vuonna pian sen jälkeen kun Ferrarin neuvottelut Adrian Neweyn kanssa kaatuivat ja oli selvää, että hän ei siirtyisi Ferrarille, Windsor kertoo.

– Se oli tosiasiallisesti Luca Montezemolon Ferrari-uran loppu. Mikäli hän olisi onnistunut allekirjoittamaan sopimuksen Neweyn kanssa, tilanne olisi ollut täysin erilainen: Fernando olisi pysynyt [Ferrarilla], Montezemolo olisi yhä varmaankin vallassa, kaikki olisi rauhallista ja Sebastian Vettel olisi todennäköisesti yhä Red Bullilla.

– Niin ei kuitenkaan käynyt. Neuvottelujen kaatumisen tuloksena Fernando alkoi katsella vakavasti vaihtoehtojaan.

Windsor lisäsi, että Alonson suunnitelmissa mutkia matkaan voi tuoda yhä joko kolmansien autojen mahdollisuus tai sitten yllätyskäänne Vettelin tulevassa tallissa.