Ayrton Sennan arkkivihollisena tunnettu Alain Prost kirjoittaa Sennan kuolinpäivänä julkaistussa kolumnissaan AutoWeek-lehdessä, että kaksikon kolarointi Japanin GP:ssä 1989 ei ollut ranskalaisen aikaansaannosta.

Suzukan kisan lopputulos johti ranskalaisen kolmanteen maailmanmestaruuteen, minkä jälkeen hän siirtyi Ferrarille.

– Jokainen kuvittelee, että tein sen tarkoituksella, mutta en halunnut lopettaa kisaa sillä tavalla. Johdin lähdöstä ja halusin voittaa, Prost kirjoittaa.

– Kun hän yritti ohitusta, en voinut uskoa sitä, koska hän tuli niin kaukaa. Ajattelin kuitenkin: ”en aio jättää hänelle edes metrin rakoa”. En avannut ovea.

Seuraavana vuonna samassa kisassa kaksikko kolaroi jälleen, tällä kertaa Sennan eduksi. Brassi myöhemmin myönsi kyseessä olleen tarkoituksellinen liike.

– Minä olen aina sanonut, että Ayrton ei halunnut voittaa minua – hän halusi tuhota minut, Prost sanoi, mutta jatkoi sitten:

– Kun ihmiset kysyvät minulta, kuka on paras kuljettaja, jota vastaan olen koskaan kilpaillut, sanon ”Senna, selvästi”. Mitä ongelmia meillä olikin, yksi asia, joka ei koskaan muuttunut, oli meidän kunnioituksemme toisiamme kohtaan kuljettajina.