Australian GP:n promoottorin ja F1-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan Bernie Ecclestonen on päästävä vielä järjestäjän kannalta parempaan sopimukseen, jotta kisa voi saada julkisen rahoituksen vuosille 2016-2020.

Victorian osavaltion paikallishallinnon päämies Denis Naphtine, joka puhui alkavan kauden kisan lanseeraustapahtumassa, sanoi julkisen rahoituksen tulevan kysymykseen ainoastaan, mikäli järjestysoikeusmaksu tarjoaa ”vastinetta rahalle”.

– Meidän on huolehdittava, että me saamme vastinetta Victorian osavaltion veronmaksajien rahoille, Napthine sanoi paikallisen The Age -sanomalehden mukaan.

– Me emme aio nimetä mitään summia; me olemme herkässä vaiheessa neuvotteluja. Mutta me voimme vakuuttaa Victorian ihmisille, että me emme allekirjoita mitään sopimusta, joka ei tarjoa vastinetta rahalle.

Napthine jatkoi sanomalla, että vaikkakaan uutta sopimusta ei tehtäisi hinnalla millä hyvänsä, hän pitää tapahtumaa kannattavana.

– Minä uskon, että GP-kisa on ollut todella, todella hyväksi Melbournelle ja Victorialle. Toivoisin, että voimme jatkaa kilpailua täällä, mutta meidän on varmistettava, että sopimus on reilu ja kohtuullinen veronmaksajille.

Kisan promoottori Ron Walker ennakoi viime viikolla, että sopimukseen rahoituksesta hallituksen kanssa päästään jo ennen alkavan kauden kisää.

– Minä en aio asettaa aikarajaa sille, milloin päätös tehdään. Oikea päätös on tärkeämpi kuin päätöksen ajankohta, sanoi Naphtine Walkerin kommentteihin viitaten.