Formula ykkösiä viime vuodet rautaisin ottein hallinnut Red Bull ei usko aiheuttavansa hallaa lajin suosiolle. Sebastian Vettelin toistuvia voittoja on syytetty jo vuosia vähentyneistä televisiokatsojaluvuista.

Tallipäällikkö Christian Horner näkee tallin saaman kritiikin kumpuavan kateudesta.

– Itsekkäästä näkökulmasta mitä tylsempää on ja mitä enemmän me voitamme, sitä parempi. Mutta tietenkin meidän on kilpailtava; me haluamme kilpailua, Horner sanoi uutistoimisto Bloombergille.

– Voin ymmärtää, että ihmiset ovat kenties turhautuneita, mutta kilpa-ajo on ollut erittäin hyvää. Nopein tapa tulla epäsuosituksi on alkaa voittaa. Ja me olemme voittaneet paljon viime vuosina. Väistämättä joidenkin tallien on vaikea suhtautua siihen.

Kaikki eivät kuitenkaan aivan vakuuttuneita ole siitä, että Red Bull todella haluaa kilpailla – ainakaan puhtaasti urheilullisin ansioin.

McLaren, joka on rummuttanut posketonta rahankäyttöä vastaan lajissa, sanoo energiajuomayhtiön vääristävän lajia pohjattomilla rahavaroillaan ja haluttomuudellaan resurssirajoituksille.

Red Bull itse on aina kiistänyt kuluttavana eniten rahaa kaikista talleista – väite, jonka todenperäisyyttä on vaikea selvittää, sillä tallien rahankäyttö on pääosin täysin läpinäkymätöntä – mutta McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh ei sitä usko.

– Se on täyttä roskaa. Jokainen tietää sen ja he tietävät sen itsekin, Whitmarsh tuhahti.