Radikaalisti muuttuvista teknisistä säännöistä huolimatta tulevan kauden Red Bull -ajokki tulee olemaan sukua supermenestyksekkäälle edeltäjälleen, kuvailee tallipäällikkö Christian Horner.

– [Tekniikkapomo] Adrian [Newey] varmaankin kutsuisi RB10-autoa RB9:n serkuksi. Autossa on elementtejä, jotka siirtyvät eteenpäin. RB10:n DNA tulee RB9:stä, Horner sanoi ESPN:n mukaan.

Uudet moottorit sen sijaan ovat epävarmuustekijä, erityisesti luotettavuuden osalta. Ensi kaudella käytössä tulee myös olemaan vähemmän moottoreita per talli.

– Moottorit ovat tuntematon muuttuja ensi vuonna. Kaikki valmistajat varmaankin tulevat olemaan vaikeuksissa luotettavuuden osalta, sillä yksiköiden on kestettävä paljon pidempään kuin V8-moottoreiden.

– Sen lisäksi autojen elektroniikka on monimutkainen ja niissä on iso turbo – kyseessä on täysin erilainen kilpa-ajon muoto. On keksitty uskomattoman monimutkainen moottori ja helvetin kallis.

Kysyttäessä, että kuinka hyvät mahdollisuudet tallilla on maalinpääsyssä kauden ensimmäisessä kisassa, Horner ei ollut luottavainen:

– Olettaisin, että jokaisella tallilla mahdollisuudet ovat tällä hetkellä 50-50.