Mercedes-talliin täksi kaudeksi tullut Lewis Hamilton ei anna armoa itselleen kauden suorituksiaan peilatessa.

Mies on kuitenkin kuljettajien MM-sarjan neljäntenä ja saalisti GP-voiton Unkarista heinäkuussa. Uran aiemmilla kausillaan mies on ottanut jokaisella kaudella vähintään kaksi voittoa, mitä tuskin saavutetaan tällä kaudella.

Edellisissä kisoissa tallikaveri Nico Rosberg on ollut selkeästi parempi ajaen kahdesti palkintokorokkeelle peräkkäin. Hamiltonin parhaat hetket kaudella sijoittuvatkin kevätkauden puolelle ja loppu on ollut tasaista alamäkeä.

– En ole erityisen tyytyväinen suoritustasooni. Olen tyytyväinen siitä, mihin talli on päässyt tällä kaudella. En ole kuitenkaan itse onnistunut autolla hyvin, Hamilton kertoi ESPN:lle.

Hamilton on ajanut kaudella viisi kertaa paluulle, mutta kisavauhti on ollut heikompaa. Viime viikonlopun Abu Dhabin aika-ajossa mies oli ajamassa eturiviin, mutta auton takajousituksessa oli ongelmia nopeimmalla kierroksella. Mies ihmettelee kisanopeuden puutetta kaikkiaan.

– Se on todella hämmentävää. Olisin ilman ongelmia ollut 100 prosentin varmuudella eturivissä Abu Dhabissa, mutta en sittenkään olisi voinut tietää mitä kisassa tapahtuu tai miksi vauhtimme ei riitä. Sama on toistunut monissa kisoissa enkä ole saanut ongelmaa ratkottua.

– Toivottavasti työteliään talven jälkeen auto käyttäytyy paremmin käsittelyssäni.