Force Indian tallipäällikkö Vijay Mallya luottaa Paul di Restan paluuseen vahvempana viime aikojen ongelmista huolimatta, joiden Mallya vakaasti uskoo johtuvan Pirellin rengasmuutoksista. Pirelli toteutti muutoksensa Englannin GP:n jälkeen, eikä Force India ole onnistunut kahmimaan pisteitä lainkaan kahdesta Silverstonea seuranneesta GP:sta Saksassa ja Unkarissa.

Force Indian auto on aiemmin tällä kaudella saatu sovitettua hyvin yhteen Pirellin renkaiden kanssa, ja di Resta on päässyt tekemään vaikutuksen tarkkailijoihinsa saavuttamalla seitsemän pistesijaa ensimmäisestä kahdeksasta kilpailusta. Nyt tuulet puhaltavat kuitenkin toiseen suuntaan.

– Renkailla on ollut suuri rooli kilpamenestyksen kannalta koko kauden ajan. Sijoitimme resursseja renkaiden ymmärtämiseen ja se toimi hyvin, sillä olemme viidennellä sijalla valmistajien mestaruussarjassa. Silverstonen jälkeen renkaat kuitenkin muuttuivat, Mallya kertoo Sporting Lifelle.

– Viime kilpaisussa Budapestissa Paulilla oli paljon ongelmia renkaiden kanssa. Ne eivät auttaneet häntä eteenpäin ja hänen kilpailuhenkensä oli epätavallisen hukassa. Kaikki tuntevat Paulin maineen: aina kun hän on joutunut aloittamaan huonolta paikalta tiimimme virheen takia, on hän kuitenkin ajanut pisteille. Unkarissa mikään ei vain toiminut, Mallaya päivittelee.

– Toivottavasti pääsemme tässä rengasasiassa niskan päälle ennen Belgiaa, ja voimme palata yhtä vahvoina kun jo aiemmin olimme.