Paalun Unkarin GP:hen ottanut Mercedeksen Lewis Hamilton kertoi lauantaituloksensa olleen yllätys. Mies sanoi odottaneensa Red Bullin Sebastian Vettelin – joka oli lopulta toinen – olevan nopein.

– Olin aika yllättynyt kun ylitin viivan ja minulle kerrottiin, että olin saanut paalun – odotin Sebastianin ottavan sen, koska hän on osoittanut kovaa vauhtia aiemmin, Hamilton sanoi aika-ajojen jälkeen.

– Kierros ei edes tuntunut kovin ihmeelliseltä, joten sen vuoksi olin aika yllättynyt. Ajattelin, että hän oli ehkä tehnyt virheen tai jotain.

Mercedes-kuski antoi kuitenkin asiaan kuuluvan tunnustuksen tiimilleen, jonka täytyi valmistautua Unkarin viikonloppuun ilman muiden tallien ajamaa Silverstonen testiä, jossa uusia renkaita kokeiltiin ensi kertaa.

– Lopulta me olemme tuoneet tänne päivityksiä ja jätkät ovat työskennelleet uskomattoman kovaa yrittäen kiriä muita. He ovat tehneet ilmiömäistä työtä. Tämä on siis tulosta siitä kovasta työstä, jota he ovat tehneet.

– Paalu ehdottomasti auttaa [kisassa]. Täällä on hyvin vaikeaa seurata. Ykkösmutkaan on pitkä matka, mutta jos sinne ehtii kärjessä ja pystyy sitten pitämään aseman, se on ehdottomasti etu. Tietenkin renkaista huolehtiminen näissä olosuhteissa tulee olemaan ongelmallista.