© Kuva: Getty Images

Romain Grosjean uskoo nousevansa huipputiimiin: ”Olen ajotaitojen puolesta maailmanmestariainesta”

Haasin Romain Grosjean sanoo, että hänen on pystyttävä reagoimaan paremmin eteen tuleviin vaikeuksiin ansaitakseen paikan F1-huipulla. Hän uskoo pääsevänsä vielä huipputiimiin.

Grosjean on ollut radioviesteissään erittäin suorapuheinen. Niistä on tullut jo vakituista TV-viihdettä. Puhe on kovin usein ollut tallin jarruongelmista.

Grosjean ajaa kuudetta kauttaan F1:ssä, parhaat hetkensä hän koki Lotuksella 2012 ja 2013 noustuaan yhdeksän kertaa palkintopallille.

Motorsport.com kysyi Grosjeanilta, mitä hänen pitää tehdä paremmin päästäkseen vielä huipputiimiin.

– Aina on paljon asioita, mitä voi parantaa. Turhaudun helposti, ongelmien ja vastoinkäymisten käsittelemisessä minun on pystyttävä parantamaan. Ajamisen, kunnon ja palautteen antamisen osalta olen mielestäni maailmanmestaritasolla, jos pääsen riittävän hyvään autoon, Grosjean sanoo.

Ranskalainen puolustelee tuohtumisiaan tiimiradiossa.

– Turhaudun, koska haluan voittaa. Se kuuluu sitten radiosta, koska mihin minä voisin silloin paeta turhautumistani? Voisin toki sanoa vain ”OK, en voita kilpailua, ajan vain saadakseni palkkarahani, sitten menen kotiin”, Grosjean kärjistää.

– Minulla on yhä valtava voittamisen nälkä. Moni kuljettaja on tyytyväinen, kunhan voittaa tallikaverinsa. Mutta minä en ole sellainen. Tässä maailmassa voi tapahtua mitä vain. Tuskin Valtteri Bottas mietti joulukuun alussa, että taistelisi maailmanmestaruudesta sen sijaan, että ajelisi sijoista 7-8. Yksi puhelu muutti kaiken. Asioita voi tapahtua minä päivänä hyvänsä ja jaksan uskoa, että minun päiväni tulee vielä, Grosjean sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Kimmo Federley

    F1:sten harhaisin kaveri

  • F1 Dio

    Jaa. Miten sen nyt ottaa? Toki tervettä ajattelua jos kuski uskoo itseensä ja ilman uskoa ei auto kuje sitten mihinkään. Grasjeanin ongelmanahan on se että se ei kykene kisassa kokonaisvaltaiseen ajoon vaan elää kiukkupuuskien ja jippii huutojen maailmassa. Sanoisi näin että ok. kuski mutta jossain Ferrarilla missä paineet ja suorittamisen pakko pistäisi Romanin aika nopeasti kyykkäämään jos menestystä ei tulisikaan. Italian F1 lehdistö on armotonta porukkaa ja sen on saanut kokea myös Vettel ja Kimi. Räikkönen on kun teflonia mutta Vettelin ajamiseen kritiikki ja moitteet vaikuttavat nopeasti. Toiset kuskit vaan parantavat paineen alla, toiset sortuu. Grojean on mielestäni sitä sortuvaa sorttia…Good dam. My brakes again!!!