Britannian kirkkaimpiin urheilutähtiin lukeutuvaa Lewis Hamiltonia ei nähty eilen Lontoon Trafalgar Squarella pidetyissä F1:n näytösajoissa. Lontoon keskustassa pidetyt näytösajot olivat yksi F1-historian isoimpia mediatilaisuuksia.

Hamilton ilmoitti Twitterissä lähtevänsä muutaman päivän lomalle ennen Silverstonen GP:tä. Mercedes-kuskin seuraavan Twitter-julkaisun perusteella loma sujui varsin railakkaissa merkeissä. Hamilton julkaisi videon, jossa juhlaväki tanssi pöydillä ja musiikki pauhaa äänekkäästi.

Eilisessä juhlassa brittiyleisö ilmaisi tyytymättömyytensä Lewis Hamiltonin poisjääntiin. Yleisö buuasi villisti, kun Lewis Hamiltonin nimi kuulutettiin lavalla.

Hamiltonin poisjääntiä kotimaansa massiivisesta mediatilaisuudesta on luokiteltu PR -katastrofiksi.

Brittimedia Daily Mailin mukaan, Hamiltonin ohareiden syynä olisi tyytymättömyys tallipäällikkö Toto Wolffin toimintaan. Daily Mail uutisoi Hamiltonin olleen raivoissaan siitä, että Wolff oli käynyt Hamiltonin pahimman kilpakumppanin, Sebastian Vettelin, 30-vuotissyntymäpäivillä.

Vettelin syntymäpäivien ajankohta oli se tekijä, joka oli saanut britin polttamaan päreensä. Wolff vieraili Vettelin syntymäpäivillä vain päiviä Bakun GP:n kyseenalaisten tapahtumien jälkeen.

Sebastian Vettel ohjasi Bakussa tarkoituksenmukaisesti autonsa Lewis Hamiltonin Mercedeksen kylkeen.

Koko tapahtumasarja on käynnistänyt huhut siitä, että yrittääkö Mercedes haalia itselleen saksalaisen kuljettajan Sebastian Vettelin muodossa. Lewis Hamiltonilla on toki sopimusta jäljellä vielä Mercedeksen kanssa mutta jos välirikko eskaloituu suuremmaksi, Vettel on varmasti luonnollinen vaihtoehto Hamiltonin korvaajaksi.