Formula ykkösissä on käynnistymässä jälleen perinteinen “silly season”. Spekulaatiot ensi kauden tallipaikoista käyvät kuumana. Jo lähes perinteeksi muodostuneella tavalla kuskimarkkinoidan avaintekijä on jälleen Kimi Räikkönen.

Ferrari-pilotin tulevaisuudesta jaksetaan jauhaa vuosi toisensa jälkeen. Sarjan ikänestorin sopimus italialaistallin kanssa on jälleen katkolla, ja mediassa on keskusteltu paljon ansaitseeko suomalainen jatkopaikan tallissa.

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salon mukaan Räikkönen ja Ferrari ovat tällä hetkellä vastaus kuljettajamarkkinoiden muutosliikkeelle.

– Kimillä on nyt alla monta huonoa kisaa, mutta Monacon paalu näytti häneltä löytyvän edelleen vauhtia. Jos Kimi haluaa jatkaa tallissa, täytyy otteiden kuitenkin parantua, Salo toteaa.

Räikkönen tulee erinomaisesti toimeen nykyisen tallikaverinsa Sebastian Vettelin kanssa. Harmonian säilyminen on Salon mukaan yksi tärkeimmistä asioista myös tulevilla kausilla.

– Kimi ei keikuta venettä, minkä lisäksi hän on pystynyt antamaan välillä ihan hyvin vastaan Vettelille. Ferrarilla on tällä hetkellä hyvä kuskikaksikko. Jos Kimi suostuu olemaan Vettelin kakkoskuski, en usko Ferrarilla olevan syytä vaihdoksille. Sitä paitsi kenet paremman Ferrari edes voisi talliinsa saada? Salo esittää aiheellisesti.

Valtteri Bottaksen alkutaival Mercedeksellä on sujunut erinomaisesti. Salo uskoo jatkon olevan järjellä ajateltuna olevan selviö, mutta formula ykkösissä maalaisjärki ei ole aina valttia.

– Valtteri ei olisi voinut hommiaan paljoa paremmin hoitaa. Politikoinnista johtuen vielä kuitenkin liian aikaista sanoa mitään varmaa hänen jatkostaan. Hullujahan Mercedeksellä oltaisiin, jos Valtteri päästettäisiin muualle. Hän on ajanut erinomaisesti, minkä lisäksi hän veisi mennessään paljon hyödyllistä tietoa tallin sisältä.

Fernando Alonso ajaa viimeistä sopimusvuottaan McLarenilla. Espanjalainen on tuskaillut kaluston suorituskyvyn kanssa, mutta Salon mukaan miehen saattaa olla tyytyminen jatkosopimukseen tallin kanssa.

– Minne hän muka mahtuisi? Miehellä on niin suuri ego, ja onhan hän niin hyvä kuskikin, että hän vaatisi ykköskuljettajan asemaa tallissa. Mikä muu kuin McLaren voisi hänelle sellaisen tarjota? Renault olisi yksi vaihtoehto, mutta tallilla ei taida olla rahaa palkata Alonsoa, Salo ounastelee.

Myös Max Verstappenin tulevaisuudesta on käyty keskusteluja. Salo on puhunut nuorukaisen isän Jos Verstappenin kanssa, mutta sopimusasioista ollaan oltu vaitonaisia.

– Uskon hänellä olevan aika tiukka sopimus Red Bullin kanssa.Hän ei ole varmasti lähdössä mihinkään. Lisäksi talli tarvitsee hänenkaltaistaan kuljettajaa.