Valtteri Bottaksen mielestä renkaiden rooli ei tule nousemaan ratkaisevaksi tällä F1-kaudella Mercedeksen ja Ferrarin välillä, vaikka Ferrari onkin onnistunut uusien Pirellien kanssa toistaiseksi paremmin.

Ferrari on tehnyt selkeän harppauksen parempaan tällä kaudella, mutta Sotshissa Bottas pystyi pitämään takanaan Sebastian Vettelin.

Ferrari on pystynyt toistaiseksi hallitsemaan renkaitaan paremmin, mutta Valtteri Bottas ei usko, että renkaiden säästäminen nousee ratkaisevaksi tekijäksi.

– Kun renkaat ovat uudet, on alkuun hankalaa hallita jokaista seosta hiukan erilaisilla radoilla. Niiden käyttäytyminen pitää oppia, Bottas sanoo Motorsport.comille.

– Nyt vielä renkaiden hallitsemisella on aika iso rooli, mutta kun kaikki saavat uusista Pirelleistä enemmän kokemusta, tilanne tasoittuu. Kaikki oppivat käyttämään renkaita oikeassa aikaikkunassa oikealla tavalla, silloin ollaan niiden suhteen tasoissa.

– Kun rengaspelin vaikutus pienenee, auton kehityksen ja säätöjen merkitys kasvaa, Bottas uskoo.

– Ferrari on onnistunut renkaiden kanssa jokaisella radalla täydellisesti joka kilpailussa. He ovat tehneet erittäin hyvää työtä, joten on erinomainen haaste yrittää lyödä heidät nytkin.