Red Bullin kausi on ollut toistaiseksi paha pettymys. Uuden korin ansiosta aika-ajovauhti oli kuitenkin Barcelonassa parasta tällä kaudella, mutta kilpailussa ero kärkeen oli valtava, lähes kierros.

Tallipäällikkö Christian Horner paljastaa, missä he tekivät virheen, kun kauden 2017 autoa lähdettiin suunnittelemaan.

– Leveämmillä renkailla oli paljon suurempi vaikutus auton aerodynamiikkaan, mitä me osasimme kuvitella, Horner paljastaa Motorsport.comilla.

Uusien sääntöjen myötä juuri aerodynamiikka korostui ja Red Bullin suunnittelijagurun Adrian Neweyn uskottiin taikovan hatustaan jopa sarjan nopeimman auton. Niin ei todellakaan käynyt. Nyt Newey on jälleen pellolla saappaat jalassa.

– Adrian oli Barcelonassa ja halusi kuljettajiltamme tarkat palautteet autoista, että pystyisi ymmärtämään niitä paremmin ja määrittelemään suunnan, mihin tulevaisuudessa lähdemme, Horner sanoo.

Red Bullin on tarkoitus tuoda auton koriin seuraavat isot päivitykset heinäkuun kotikisaan Itävaltaan. Toiveissa on, että myös Renault saisi juuri sinne uuden moottoriversionsa valmiiksi.

– Jos vain saamme kaikki tehot irti moottorista, emme ole kaukana Ferrarista ja Mercedeksestä. Emme pysty nyt kaivamaan tehoja irti riittävästi, koska moottori on niin epäluotettava, sanoi lähde Red Bullin sisältä.