25-vuotias belgialaislahjakkuus Stoffel Vandoorne on saanut kuuman tulikasteen F1:ssä, kun ajaminen McLaren-Hondalla on ollut yhtä tuskaa.

Hondan epäluotettava moottori on aiheuttanut valtavia ongelmia koko kauden, mutta Vandoorne ei pidä sitä yllättäen pelkästään huonona asiana.

– Itse asiassa nämä vaikeudet ovat olleet hyvä asia minulle kuljettajana kehittymisen kannalta. Vaikeuksista voi aina oppia todella paljon, Vandoorne sanoo Autosportille.

– Aikaisemmin urallani en ole törmännyt isoihin vaikeuksiin. Sain aina taistella voitoista ja mestaruuksista, kaikki sujui enimmäkseen helposti, vuoden 2015 GP2-mestari kertoo.

– Tämä on minulle aivan erilainen uusi kokemus. Kun kaikki ei suju todellakaan kuten pitäisi, siitä pystyy imemään valtavasti oppia.

Vandoorne ajoi viime kaudella yhden kilpailun McLarenilla, kun Fernando Alonso oli loukkaantuneena, täksi kaudeksi hänet kiinnitettiin Jenson Buttonin tilalle. Nuorukainen myöntää, että haasteita on riittänyt.

– Tässä on pitänyt keskittyä todella paljon pienimpiinkin yksityiskohtiin pystyäkseen parantamaan autoa edes hiukan. Minulle on iso haaste saada olla mukana yhdessä tiimin kanssa etsimässä keinoja palata takaisin huipulle.

– Me olemme yksi lajin historian suurista tiimeistä ja haluamme takaisin kärkitaisteluun. Vaikka nyt onkin vaikeaa, näen, että meillä on kaikki tarvittavat palaset menestyä tulevaisuudessa.

– Kyse on siitä, kuinka nopeasti saamme muutoksen aikaan. Todennäköisesti emme kovin pian, mutta olen luottavainen, että löydämme toimivan paketin jonakin päivänä, Vandoorne jaksaa uskoa.