Red Bullilla uskotaan, että Daniel Ricciardon huima 75 sekunnin ero kärkeen Espanjan GP:ssä ei kerro totuutta tallin todellisesta vauhdista.

Barcelonan aika-ajo antoi tiimille toivoa, kun Max Verstappen jäi paalupaikasta vain 0,6 sekuntia uudella päivitetyllä RB13-autolla. Sen lähemmäksi kärkeä Red Bull ei ole tämän kauden aika-ajoissa päässyt.

Kilpailu oli kuitenkin paha pettymys, vaikka Ricciardo palkintopallille nousikin.

Verstappen keskeytti jo avauskierroksella kolaroituaan Kimi Räikkösen kanssa. Ero Ferrarin ja Mercedeksen vauhtiin oli jopa suurempi kuin alkukaudesta, mutta tallipäällikkö Christian Horner ei usko tulosten kertovan totuutta tiimin nykyvauhdista.

– Kun katsotaan viikonloppua kokonaisuutena, olemme korjanneet ongelmiamme ja pystyneet parantamaan autoamme. Danielin auton moottoriasetukset eivät olleet kohdillaan, mikä selittää eroa, Horner sanoo Motorsport.comilla.

– Maxilla oli huonoa onnea heti alussa, se oli sellainen ketjureaktio, joka päätti valitettavasti hänen kilpailunsa. Hän olisi saattanut hyvinkin nousta avauskierroksella jopa kolmanneksi, keskeytys oli todella harmillinen, Horner sanoi.

– Daniel pääsi ajamaan rauhassa kohti kolmospaikkaa, kun Valtteri Bottas keskeytti, siksi vähensimme hänen moottoritehojaan, että se kestäisi jatkossa yhä paremmin. Sillä moottorilla pitää kuitenkin ajaa vielä useampikin kilpailu.

– Myönnetään kuitenkin, että kärkiautojen vauhti oli erittäin vakuuttavaa, joten meillä on paljon töitä edessä. Silti meillä on vahva usko siihen, että olemme kehittyneet. Meillä on nyt selkeä suunta kehityksellemme, nyt täytyy tulevissa kilpailuissa saada se ulosmitattua, Horner sanoi.

(Edit 16.5. klo 15.38: McLarenin tilalle muutettu Mercedes)