Barcelonan GP:n voittoa juhlineen Lewis Hamiltonin tiimiradiokeskustelut ihmetyttivät monia F1-faneja viime viikonloppuna. Brittikuljettaja puuskutti kuuluvasti tarinoidessaan tiimilleen radion välityksellä. Vastaavanlaisia hengästymisiä ei olla formuloissa kuultu vuosiin.

Autot muuttuivat täksi kaudeksi huomattavasti aiempia raskaammin ajettaviksi. SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo vahvistaa fyysisen haasteen paluun.

– Olen jutellut asiasta kuljettajien kanssa, ja he ovat kertoneet näiden autojen olevan huomattavasti aiempia rankemmin ajettavia.

Barcelonan rata ei ole Salon mielestä kuitenkaan kovin rata kuljettajalle.

– Siitä syystä Hamiltonin hengästyminen hieman ihmetyttää. Mutta se kertoo vain siitä, miten limitillä hänenkin täytyi kisata, Salo arvelee.

Varsinkin lähtöruudukon kokeneemmat kuskit ovat olleet mielissään autojen haasteellisuuden palaamisesta.

– Olen jutellut asiasta Kimi Räikkösen kanssa, ja hän on kehunut kuinka uusilla autoilla on edellisvuosia hauskempi ajaa. Enää autoja ei ohjata kahdella sormella, vaan niitä joutuu oikeasti vääntämään tosissaan, Salo kuvailee.

Salo on myös itse päässyt kokeilemaan oman uransa jälkeisiä F1-autoja. Hän ajoi pari vuotta sitten näytöstapahtumassa Räikkösen vanhaa Ferraria Japanissa.

– Se auto oli todella kevyt ohjata, mutta siinä oli vähemmän tehoa ja hirveästi enemmän pitoa minun urani aikaisiin formuloihin verrattuna. Aerodynamiikka on mennyt hurjasti eteenpäin niistä ajoista, Salo muistelee.