Toro Rosso oli Monacon torstain harjoitusten varsinainen yllättäjä. Kakkosharjoituksen jälkeen Daniil Kvyat oli tuloslistalla neljäs, Carlos Sainz viides.

Jo avausharjoituksessa tiimin vauhti oli mainio, vaikka se ajoi nopeimmat kierroksensa muita kovemmilla renkailla.

– Todella hyvä ja tehokas päivä. Saimme ajettua paljon kierroksia, mutta myös erittäin laadukkaita kierroksia. Meillä on nyt todella paljon dataa, jota voimme analysoida ja käyttää hyväksemme lauantaina. Auton balanssi on erinomainen ja vaikuttaa siltä, että olemme tosi kilpailukykyisiä. Nyt on pidettävä tämä sama tahti päällä lauantaita ja sunnuntaita varten, sanoi Daniil Kvjat Motorsport.comilla.

Myös Carlos Sainz oli tyytyväinen.

– Teimme tänään juuri sen, mitä pitikin. Kokeilimme eri asioita, kasvatimme vauhtia askel kerrallaan ja se onnistui. Tästä tuli paljon itseluottamusta. Nyt on helppo sanoa, että olemme tyytyväisiä tilanteeseen, missä nyt olemme, Sainz sanoi.

– Tietysti paljon voi tapahtua torstain ja lauantain välillä, joten emme voi jäädä leijumaan tähän hyvään tulokseen. Mutta tämä oli ehdottomasti erinomainen alku viikonlopulle, en malta odottaa lauantaita ja sunnuntaita, Sainz sanoi.