Force Indian Sergio Perez sanoo, että kilpailujen starteista on tullut elintärkeitä, koska jokainen kuljettaja tietää, että ohittaminen avausmutkien jälkeen on erittäin hankalaa.

Bahrainissa Perez myrskysi avauskierroksella sijalta 18 sijalle 13. Lopulta hän oli kilpailussa peräti seitsemäs.

– Tällä kaudella ensimmäinen kierros on aivan ratkaisevassa asemassa. Siinä on otettava tarkkaan laskettuja riskejä, varsinkin jos olet joukon perällä. Siinä voi mennä moni asia pieleen, Perez sanoo Motorsport.comilla.

– Eikä kyse ole vain itsestäsi, siellä on niin monta kokematonta kuljettajaa tällä hetkellä mukana. Avauskierroksen onnistuminen ei ole missään tapauksessa helppoa.

– Kolaroida ei voi missään nimessä, eikä rikkoa osumilla renkaitaan tai auton siipiä. Niissä ohituksissa on oltava äärimmäisen tarkkana. Et tiedä yhtään, mitä edelläsi ajava kuljettaja, tai hänen edellään ajava, tulee tekemään. On reagoitava todella nopeasti, Perez sanoo.

– Jos jarrutat liian myöhään ja edellä ajava liian aikaisin, se on kolari.

Perez on ajanut kilpailut vahvasti ja Force Indian taktiikka on toiminut, mutta parannettavaa meksikolaisen mukaan on. Siitäkin huolimatta, että valmistajien MM-pisteissä talli on neljäntenä kolmen suuren jälkeen.

– Olen sanonut jo ennenkin, että olemme mielestäni hitain keskikastin tiimi tällä hetkellä. Meiltä puuttuu riittävästi downforcea. Olemme onnistuneet kuitenkin käyttämään tarjotut tilaisuudet loistavasti hyödyksemme. Radoilla, missä tarvitaan autolta erityisen paljon, olemme vaikeuksissa.