Lewis Hamilton esiintyi erittäin lammasmaisesti koko Venäjän GP-viikonlopun ajan.

Turpaan raikui oikein kunnolla tallikaveri Valtteri Bottakselta niin aika ajoissa kuin kilpailussakin. Suomalainen oli molemmissa aivan eri planeetalta. Aika-ajossa ero oli puoli sekuntia, kilpailussa huimat 36 sekuntia. Tällaista ei ole nähty Lewis Hamiltonilta miesmuistiin. Olisiko niin, että Valtteri Bottaksen kakkoskuskina ajaa nyt mies ilman mojoa? Siltä se tällä hetkellä näyttää. Hamilton on menettänyt voittamisen kiimansa.

[nosto tasoitus=”oikea”]Olisiko niin, että Valtteri Bottaksen kakkoskuskina ajaa nyt mies ilman mojoa? [/nosto]

Jo viime kaudella tästä saatiin viitteitä, kun Nico Rosberg nousi maailmanmestariksi. Bahrainin GP:ssäkin paalupaikalta lähtenyt Bottas olisi hyvin todennäköisesti ollut kaksikosta parempi, mutta Mercedeksen generaattori hajosi, ja Bottaksen rengaspaineet menivät täysin pieleen – kisa oli voittotaistelun osalta siinä.

Muinoin Hamilton oli tappioiden hetkellä kuin vihainen ampiainen. Hänen oli vaikea sulattaa, että joku oli nopeampi. Välit esimerkiksi Nico Rosbergin kanssa tulehtuivat pahasti. Mutta mitä tekee Hamilton nyt? Onnittelee vilpittömästi tallikaveriaan ja poistuu hiljaa omiin oloihinsa. Ei vaikuta enää mieheltä, joka on valmis melkein vaikka tappamaan voittaakseen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Lewis Hamilton ei vaikuta enää mieheltä, joka on valmis melkein vaikka tappamaan voittaakseen.[/nosto]

Olisi erittäin kiinnostava tietää, mitä Hamiltonin päässä liikkuu juuri nyt. Onko 32-vuotiaan kolminkertaisen maailmanmestarin vatsa jo täynnä? Viime vuosina hän on alkanut pintaliitää eripuolilla maailmaa kaikenlaisissa kissanristiäisissä julkkisystäviensä kanssa – välillä on tuntunut, että se on Hamiltonille tärkeämpää kuin ajaminen ja voittaminen.
Ei nyt lähdetä liiaksi leijumaan yhden Valtteri Bottaksen voiton vuoksi, mutta hän on Mercedeksen kaksikosta tällä hetkellä selvästi nälkäisempi.

Jos käy niin, että Bottas pesee tällä kaudella Hamiltonin, veikkaan, että britti lopettaa uransa. Hän ei ole tottunut häviämään, eikä halua elää maailmassa, missä hän ei ole kaiken keskipisteessä. Hamilton on haluttu mies monessakin paikassa; uransa jälkeen hänelle löytyy taatusti mieleistä tekemistä, missä hän saa pyöriä ihailtuna parrasvaloissa. Käykö niin jo ensi vuonna? Se on hyvin pitkälti kiinni miehestä nimeltä Valtteri Bottas.

Lauri Hollo