Fernando Alonson päätös jättää F1-sarjan Monacon GP väliin osallistuakseen Indy 500 -kilpailuun on puhuttanut viime viikkoina moottoriurheilumaailmaa.

Molemmat sarjat hyvin tunteva Juan Pablo Montoya on onnistunut voittamaan Indy 500 -kisan kahdesti urallaan. Kolumbialainen uskoo Alonson mahdollisuuksiin ja pitää hänen ratkaisuaan hienona.

– Olisi hienoa moottoriurheilun kannalta, jos vastaavaa tapahtuisi enemmänkin. Se tuo enemmän kiinnostusta kaikille, kommentoi Montoya Autosportin mukaan.

– Olin itse onnekas pystyessäni ajamaan – ja voittamaan – kaikissa maailman huippusarjoissa. Sen vuoksi olen toki hieman puolueellinen.

Montoya kertoo lähettäneensä Alonsolle viestiä saatuaan tietää miehen päätöksestä. Veteraanikuski tarjosi espanjalaiselle apuaan. Montoya on itsekin mukana tänä vuonna Indy 500:ssa. Hän myöntää, ettei uskonut enää kohtaavansa Alonsoa kilparadoilla – varsinkaan tällä tavalla.

– Jos minulle olisi sanottu, että voitat kisan Alonsoa vastaan, olisin kuvitellut, että kyseessä olisi jokin kestävyyskisa tai vastaava. En olisi uskonut, että se tapahtuisi Indyssä.