Haasilla on ollut viime kaudesta lähtien ihmeellisiä ongelmia jarrujensa kanssa. Tiimi on pohtinut vaihtavansa jarruvalmistajaa, mutta näillä näkymin niin ei ole tapahtumassa.

Etenkin Romain Grosjean on ollut hyvin tyytymätön Brembon jarruihin, Bahrainin testeissä hän kokeili Carbon Industriesin jarruja.

Toistaiseksi vaihdosta ei ole haluttu tehdä, sillä Brembo on pitkäaikainen kumppani Ferrarin kanssa. Haas taas tekee Ferrarin kanssa paljon yhteistyötä. Grosjean ei huomannut testeissä isoja eroja jarrujen välillä.

– Ne tuntuivat hyvin samanlaisilta, tosin telemetriasta näimme, että muutamilla osa-alueilla ne toimivat paremmin. Ne toimivat jarrutuksen lopussa aika hyvin juuri sillä tavalla, mitä minä haluan, Grosjean kertoi Auto Motor und Sportille.

– Kiinaan Brembo toi meille päivitetyt jarrut, jotka tuntuivat toimivan paremmin – ja ne ovat sen jälkeenkin toimineet hyvin. Mutta meidän piti odottaa puolitoista vuotta, että saimme ne.

Jarrumerkin vaihtaminen ei ole yksinkertainen prosessi, sillä silloin pitäisi vaihtaa muitakin komponentteja jarrujen ympärillä.

– Meidän pitää saada vielä varmuus, että nämä Brembon uudet jarrut nyt toimivat, emme voi käyttää perjantain harjoituksia jarrujen testaamiseen.