Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley kuvaa Liberty Median uusia suunnitelmia musiikiksi Force Indian korville.

Liberty on korostanut haluavansa tasapäistää rahanjakoa tiimien välillä tehdäkseen kilpailusta tasaisempaa. Myös moottoreista tehdään kaudesta 2021 lähtien edullisemmat, mikä tasoittaa sekin voimasuhteita.

– Libertyn valitsema suunta on musiikkia korvillemme. Olemme kamppailleet näiden asioiden kanssa vuosia. Olemme täysin heidän suunnitelmiensa kannalla. Lähinnä on oltava nyt varovaisia mitä haluamme, koska voimme hyvinkin saada sen, Fernley intoilee Racerille.

Tällä kaudella erot olivat ainakin avauskilpailussa valtavat. Vain kuusi autoa tuli maaliin samalla kierroksella.

– Todennäköiesti tilanne vain pahenee kauden edetessä. Ja se varmasti huolestuttaa myös Liberty Mediaa. On mahdotonta rakentaa mitään showta, kun erot ovat näin massiiviset.

Kolme isoa tiimiä, Mercedes, Ferrari ja Red Bull, ovat selkeästi omassa kastissaan, keskikasti käy ihan omaa kamppailuaan.

– Mitkään muutokset eivät tule tapahtumaan hetkessä. Mutta pääasia on, että suunta on nyt oikea.

Viime kaudella Force India oli jopa palkintopallilla kahdesti, mutta Fernley ei usko saman toistuvan tänä vuonna.

– Toivoimme toki, että joku suurista ei olisi niin vahva tällä kaudella, mutta nyt näyttää siltä, ettei niin käynyt. Palkintopallille nouseminen tulee olemaan kaikille muille äärimmäisen hankalaa. Mutta ei pidä ajatella, että se olisi mahdotonta. Olosuhteet voivat muuttaa joissakin kisoissa asetelmia palon, silloin se mahdollisuus voi tulla, Fernley uskoo.