Fernando Alonson mukaan mahdollisuus kilpailla voittaja-autolla Indy 500 -kilpailussa tulee olemaan paljon hienompaa kuin ajaminen McLarenilla Monacon GP:ssä.

Moni on kritisoinut espanjalaiskonkarin päätöstä jättää legendaarinen Monaco väliin. Varsinkin, kun Monacossa McLaren-Hondan suurimmalla heikkoudella – moottorilla – ei ole niin paljon merkitystä kuin muilla radoilla.

– Monaco on tietenkin sellainen kilpailu, jota olen odottanut koko alkukauden, koska siellä meilläkin olisi mahdollisuus menestyä, Alonso sanoo Motorsport.comilla.

– Osallistumiseni Indyyn on paha isku tuota ajatellen, mutta mielestäni tällä ratkaisulla minulla on enemmän voitettavaa kuin hävittävää. Monacossa olisi hienoa olla vaikkapa viiden joukossa, mutta legendaarisessa Indy 500:ssa menestyminen, jopa voittaminen, on paljon suurempi asia kuin mikään sijoitus Monacossa.

– Tässä ei ole kyse siitä, etten kilpaile Monacossa, vaan suuri uutinen on se, että ajan Indy 500 -kilpailun, ja se on mielestäni todella kiehtovaa, Alonso sanoo.

– Siitä tulee upea päivä, kun McLaren-Honda ajaa kilpaa samaan aikaan sekä Monacossa että Indianapolisissa.

Alonso uskoo, että McLarenilla on mahdollisuus menestyä ilman häntäkin Monacossa.

Stoffel Vandoorne tekee varmasti sen, mitä autolla pystyy, toivottavasti se tuo MM-pisteitä. Jenson Buttonille minun pitää soittaa, haluan jonkinlaisen kompensaation siitä, että päästin hänet ajamaan Monacoon. Hän tuntee tiimin ja auton, ja pystyy takuulla maksimoimaan tuloksen. Jos joku voi sieltä tuoda McLarenille tuloksen, se on juuri Jenson, joten uskon, että olemme lopulta kaikki tähän ratkaisuun tyytyväisiä.

– En usko, että poissaolollani on mitään vaikutusta tiimin lopputulokseen, Alonso sanoo.