McLaren-Hondan vire on yllättänyt monet iloisesti Australian GP:n ratavarikolla. Talvitestien viimeisiltä sijoilta vauhti näyttäisi jo riittävän jonkin verran muita vastaan, vaikka kärki ja jopa terävin keskikasti ovat vielä liian kaukana.

Erityisesti Fernando Alonso on ollut iskussa. Jo harjoituksissa väläyttänyt espanjalainen ajoi itsensä aika-ajoissa 13:ksi, siinä missä tallikaveri Stoffel Vandoorne jäi ruutuun kahdeksantoista.

Sijoitusta pidettiin erinomaisena saavutuksena nykyisellä kalustolla, mutta Alonsolle se jätti kahtiajakoiset tunnelmat.

– Sain autosta ja itsestäni kaiken irti, joten siinä mielessä olen tyytyväinen. Näyttää myös siltä, että olemme ottaneet askeleita eteenpäin Barcelonan talvitesteistä. Olemme saaneet täällä kasaan paljon kierroksia jotakuinkin ilman ongelmia. Meidän täytyy odottaa vielä kuitenkin pari kilpailua ennen kuin tiedämme miten hyviä olemme oikeasti, Alonso totesi Sky Sportsille.

Kaksinkertainen maailmanmestari ei jaksa kuitenkaan syttyä sijoituksista kärjen takana.

– Ei ole mitään väliä, saavutanko huomenna yhden, kaksi vai viisi pistettä. Minä haluan olla palkintopallilla ja mukana voittotaistossa, emmekä me pysty tällä hetkellä siihen. Teemme huomenna kaikkemme, mutta tarvitsemme hieman muiden tallien apua pisteille pääsemiseen, Alonso arvioi.