Entinen Ferrarin johtaja Cesare Fiorio ampuu kovilla tallin suomalaiskuljettajaa Kimi Räikköstä. Hänen mielestään Räikkönen pitäisi korvata ensi kaudella varakuljettaja Antonio Giovinazzilla.

Giovinazzi oli viime kaudella GP2:ssa sarjan kakkonen. Hänet otettiin Ferrarin testi- ja varakuljettajaksi tälle kaudelle. 23-vuotias italialainen pääsi debytoimaan F1:ssä Melbournessa, kun Sauberin Pascal Wehrleinin niska ei kestänyt rasitusta. Giovinazzi oli kilpailun 12:s, taakse jäi maaliin päässeistä vain McLarenin Stoffel Vandoorne.

– Hänen suorituksensa Melbournessa oli uskomaton. Varsinkin, kun hän sai vasta lauantaina aamulla tiedon, että korvaa Wehrleinin, Fiorio sanoo Raille.

– Olen seurannut häntä jo vuosia, ja hän on paras italialaistalentti, mitä meiltä löytyy. Ferrari teki järkipäätöksen, kun otti hänet tiimiin.

Fiorio ehdottaa radikaalia muutosta – jossa kärsijänä olisi Kimi Räikkönen. Italopatruuna ei tunnu arvostavan jäämiestä kovin korkealle.

– Räikkösen viimeinen vuosi Fernando Alonson kanssa ja ensimmäinen Sebastian Vettelin kanssa olivat suorastaan häpeällisiä, tosin viime kaudella hän paransi otteitaan. Mutta kauden lopussa hän on jo jotakin 38 tai 39 vuotta, joten mielestäni hänen seikkailunsa Ferrarilla pitää päättyä tähän kauteen. Hänen aikansa on ohi, Fiorio paukauttaa.